Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la implinirea unui an de guvernare USL, ca a fost, in opinia sa un an usor "fata de ceea ce urmeaza", ramanand de vazut cum va mentine "combinatia" intre cresterea salariilor si pensiilor efectuate si masurile de crestere economica.

"Cred ca a fost usor acest an fata de ceea ce urmeaza, insa cu atat mai mult avand legitimitate si avand stabilitate, sunt foarte hotarat ca prim-ministru sa atacam toate zonele in care trebuie facute schimbari, sa indeplinim ceea ce am propus in programul de guvernare", a sustinut Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a declarat ca Romania se afla intr-o pozitie aparte intre tarile Uniunii Europene, intrucat actualul Guvern nu se incadreaza in "cele doua miscari principale din Europa, una doar austeritate, cealalta doar crestere".

"Am reusit in acest an sa indeplinim toate tintele de disciplina bugetara, cred ca suntem singura tara care ne-am indeplinit absolut toate tintele, iesim din deficitul excesiv. Pe de alta parte, suntem singura tara care a marit pensii si salarii in aceasta perioada. Cum reusim sa tinem aceasta combinatie in continuare...de aceea am zis ca stiu ce ma asteapta (...) Pot sa spun ca a fost un an foarte bun, acum mi-am dat seama, povestindu-va dumneavoastra, ca am realizat niste lucruri pe care alte tari nu le-au realizat", a precizat Ponta.

Premierul a precizat ca urmeaza in ceea ce priveste activitatea guvernamentala provocarile legate pozitia Romaniei ca exportator de energie, de tara care nu mai importa alimente si folosirea tuturor fondurilor europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.