Politica 1 Mai 2013 12:45
Europarlamentarul Norica Nicolai, vicepresedinte executiv al PNL, a declarat ca sansele ca Romania sa obtina functia de secretar general al NATO sunt "mai degraba mici si simbolice", ea precizand ca tara noastra ar putea dobandi functia de secretar general adjunct al Aliantei.

"Sansele sunt mai degraba mici si simbolice. E prima oara cand discutam despre aceasta oportunitate, dar cred ca pentru actualul mandat va fi dificil sa promovam un roman la conducerea NATO. Mi-e greu sa cred ca Romania va avea sanse in actuala conjunctura, cand NATO sta in cateva tari foarte puternice", a afirmat marti Nicolai la RFI, transmite MEDIAFAX.

Ea a aratat ca exista o propunere pentru ca un roman sa ocupe functia de secretar general adjunct, insa aceasta nu ar fi de acceptat ca fost sef de stat pentru presedintele Traian Basescu, despre care in presa s-a speculat ca ar putea fi propunerea Romaniei pentru functia de secretar general.

"Inteleg ca exista o propunere pentru functia de secretar general adjunct a unui roman, nu pentru functia de secretar general si aceasta in presa romaneasca s-a speculat ca ar fi vorba de presedintele Traian Basescu sau de Mircea Geoana. Daca vreti, in ceea ce-l priveste pe presedintele Traian Basescu, o functie de secretar general adjunct, din punctul de vedere al Romaniei, nu al domniei sale, este greu acceptabila. Sa pleci din sef de stat si sa fii secretar general adjunct inseamna ca tara ta nu se bucura de consideratia necesara si nu este de acceptat", a spus eurodeputatul liberal.

Nicolai a mai comentat ca este cert ca SUA vor avea un cuvant important de spus in ocuparea functiei din fruntea Aliantei "si mai degraba putem specula despre ideea unui polonez in fruntea organizatiei".

Premierul Ponta a declarat ca este foarte posibil ca viitorul secretar general NATO sa provina din tarile noi membre ale organizatiei, respectiv Romania sau Polonia, si ca "un roman", care nu este Basescu, a venit la el si i-a cerut sprijin in acest sens,evitand insa sa spuna daca acesta este Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.