Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca nu agreeaza sintagma "omul gras" folosita de seful statului, dar ca trebuie operate in continuare restructurari in ministere si agentii, precum si in companiile de stat.

Ponta a fost intrebat despre afirmatiile sefului statului cu privire la "omul gras", reprezentand bugetarii, care trebuie in continuare sa slabeasca, respectiv sa se opereze restructurari.

"In primul rand, comparatia cu omul gras si omul slab am criticat-o din 2010, deoarece a fost folosita in 1932 in campania din Germania, de catre partidul lui Hitler. Nu mi-a placut nici atunci aceasta comparatie, nu-mi place nici acum. In domeniul administratiei publice sunt in continuare... si trebuie restructurarea unor ministere si agentii, asa cum cred ca in sanatate in special - ma bucur ca presedintele a ajuns la concluzia mea - si in educatie avem nevoie sa mai angajam, sa mai deblocam posturi", a raspuns premierul, potrivit MEDIAFAX.

El a mai mentionat ca inclusiv la companiile de stat trebuie operate restructurari, intrucat acestea trebuie sa raspunda competitiei din piata.
Ponta a sustinut ca in toamna anului trecut erau inregistrati 4,9 milioane de angajati cu contract de munca, in prezent fiind 5,1 milioane.

"Aceasta crestere este exclusiv in zona privata, pentru ca la stat nu am angajat, am deblocat niste posturi doar la sanatate, dar erau din posturile vechi blocate. Faptul ca sunt 200.000 de noi contracte - probabil ca nu s-au creat 200.000 de locuri de munca, ci de fapt s-au oficializat, s-au legalizat niste raporturi de munca care existau si anterior", a declarat premierul.

El a precizat ca obiectivul Guvernului este acela de a se ajunge la un numar de angajati cu contract de munca egal cu cel al pensionarilor, respectiv peste 6 milioane de persoane.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, referindu-se la bugetari, ca "omul gras" din economie trebuie "sa slabeasca" in continuare, dar in acelasi timp este momentul unui "acord fin", pentru completarea cu personal in locurile unde exista un deficit, cum e cazul spitalelor.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.