Prim-vicepresedintele PDL Liviu Negoita a declarat, vineri, ca PDL considera drept "inadmisibila" asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe regionalizare, avand in vedere ca exista o coalitie la guvernare care are o majoritate de 70% in Parlament.

"Din punctul nostru de vedere, este inadmisibila o astfel de procedura de asumare a raspunderii pe regionalizare, avand in vedere ca, dupa Constitutie, cel mai important proiect de lege care se poate adopta intr-o legislatura este regionalizarea adminsitrativa a Romaniei. Cum sa mergi pe o astfel de procedura, avand in vedere ca aceasta coalitie are o majoritate consistenta de 70% in Parlament?", a declarat Negoita, pentru MEDIAFAX.

El a aratat ca un astfel de proiect trebuie adoptat prin dezbatere publica si parlamentara.

"Acest proiect se adreseaza cetatenilor si nu politicienilor care doresc sa imparta tara pe regiuni de influenta la dispozitia politicienilor", a precizat Liviu Negoita.

Citeste si: Legea infiintarii noilor regiuni, adoptata prin angajarea raspunderii Guvernului?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.