Premierul Victor Ponta a anuntat ca il va numi la conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pe Gelu Stefan Diaconu, secretar de stat in Ministerul Economiei, sustinut de PNL.

Intrebat, joi, de MEDIAFAX daca a decis pe cine anume va numi la conducerea ANAF, Ponta a raspuns: "Da, il pun pe Diaconu".

El a adaugat ca cerut informatii de la toate structurile statului privind situatia juridica a acestuia si ca raspunsul a fost ca dosarul acestuia a fost inchis cu neinceperea urmaririi penale si ca nu a ajuns niciodata in instanta.

Luni, surse guvernamentale au declarat ca Serban Pop a fost anuntat ca va fi retras de la conducerea ANAF intr-o discutie avuta cu premierul Victor Ponta, in timp ce oficiali din Ministerul Finantelor, condus de liberalul Daniel Chitoiu, au precizat ca postul va fi preluat de Gelu Stefan Diaconu.

Diaconu a condus Autoritatea National a Vamilor in perioada februarie 2005-februarie 2009.

El a fost implicat intr-un dosar pentru inselaciune si abuz in serviciu, fiind acuzat ca in 1996, in calitate de director al Bankcoop Neamt, ar fi falsificat un contract de credit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.