Politica25 Aprilie 2013

Lectura de 2 minute

  Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, miercuri, ca la inceputul anului viitor Romania ar putea fi acceptata in Schengen cu granitele aeriene si portuare, chestiuni care vor fi discutate, din luna iulie, si in cadrul Forumului Salzburg a carui presedintie va fi preluata de tara noastra.

"Despre Schengen vom discuta sub aspectul faptului ca din punct de vedere tehnic toate conditiile sunt indeplinite de Romania, a ramas numai o problema exclusiv de ordin politic, faptul ca la sfarsitul acestui an, deci chiar in perioada imediat urmatoare a Consiliului Ministerial din noiembrie cat si in decembrie ar urma sa se reia pe ordinea de zi a Consiliului JAI problema admiterii Romaniei in Schengen in cele doua trepte, maritim si aerian, in prima etapa si in cea de-a doua etapa, terestru. Si suntem un cumul de tari destul de consistent, noua tari din cadrul UE, si ele toate vor actiona, sper, sunt convins (...) astfel incat Romania la inceputul anului 2014 sa fie acceptata cu granitele aeriene si portuare (n.r - in Spatiul Schengen)", a spus Radu Stroe.

Totodata, ministrul de Interne va avea pe 6 si 7 mai o intalnire la Munchen cu ministrul de interne al Germaniei cu care va discuta despre aderarea Romaniei la Schengen, in conditiile in care Germania si Olanda s-au opus intrarii tarii noastre in aceasta zona.

"Pe data de 6 si 7 mai vom avea o intalnire in Bavaria, la Munchen, cu ministrul de interne al Germaniei, precum si cu ministrul de interne al landului Bavaria si cu o serie de alti ministri din tarile riverane Dunarii. Este o intalnire pe zona asta a Dunarii, pentru ca si aici exista nu numai o actiune economica importanta, implicit este o zona care tine de activitatea de afaceri interne ,si aici vom incerca sa armonizam politici, decizii, norme pe care impreuna sa facem sustinere in Consiliul JAI, la momentul la care se va ridica problema", a precizat Radu Stroe, citat de romanialibera.ro.

La inceputul lunii martie, ministrii de Interne si Justitie din statele membre UE reuniti, joi, in Consiliul JAI, au convenit amanarea deciziei privind aderarea Romaniei si Bulgariei pana la o data ulterioara nedefinita.

Citeste si:
Orban s-a intalnit cu premierul Olandei pentru a discuta despre aderar
Orban s-a intalnit cu...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.