Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, "considera nefondate acuzatiile si a formulat deja un raspuns catre ANI", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Primariei, Mirela Gligore.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca primarul Klaus Iohannis "a luat la cunostinta comunicatul ANI".

"Domnia sa considera nefondate acuzatiile si a formulat deja un raspuns catre ANI", a declarat Mirela Gligore.

Primarul Sibiului Klaus Iohannis se afla in stare de incompatibilitate, intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu si SC Piete SA, ceea ce contravine prevederilor legale, a constatat Agentia Nationala de Integritate.

"In urma evaluarilor efectuate, s-a constatat faptul ca Iohannis Klaus-Werner se afla in stare de incompatibilitate, intrucat detine, simultan, atat functia de primar al municipiului Sibiu, cat si calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul S.C. APA CANAL S.A. Sibiu (incepand cu 30.04.2009 si pana in prezent) si S.C. PIETE S.A. (incepand cu 05.08.2010 si pana in prezent), incalcand, astfel, dispozitiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare", se arata intr-un comunicat al ANI.

Iohannis, ales recent prim-vicepresedinte PNL, exercita al patrulea mandat consecutiv de primar al Municipiului Sibiu.

Citeste si: ANI: Vanghelie si Iohannis, incompatibili! Stolojan, fals in declaratii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.