Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat in cazul declaratiilor facute de senatorul Puiu Hasotti privind homosexualii, urmand sa stabileasca daca acesta a savarsit o fapta de discriminare, intr-o viitoare sedinta a Colegiului director.

Presedintele CNCD Csaba Asztalos a precizat pentru MEDIAFAX ca senatorului Puiu Hasotti ii va fi trimisa o citatie, acesta putandu-se prezenta la audieri sau avand posibilitatea sa trimita un punct de vedere scris la consiliu.

Ulterior, Colegiul director va discuta acest caz pentru a stabili daca senatorul se face vinovat de discriminare, caz in care poate primi un avertisment sau poate fi sanctionat cu amenda contraventionala de la 1.000 la 100.000 de lei.

Asztalos nu a putut spune, deocamdata, cand ar putea avea loc audierile si cand s-ar putea lua o decizia, termenul legal de solutionare a unei sesizari fiind de trei luni.

CNCD nu a primit vreo sesizare pe care sa o poata lua in considerare privind declaratiile lui Hasotti, autosesizarea facandu-se la initiativa unuia din cei noua membri ai Colegiului director, conform regulamentului.

Puiu Hasotti a facut o serie de afirmatii despre homosexuali in contextul in care comenta anuntul facut de deputatul Remus Cernea, in 12 aprilie, privind initierea unui proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.