Premierul Victor Ponta le-a cerut ministrilor sa rezolve, pana la Sarbatorile de Paste, problema accesului public la informatii privind veniturile angajatilor din administratia publica, aratand ca, deocamdata, doar patru ministere au indeplinit in totalitate aceste cerinte de transparenta.

El a spus ministrilor, in sedinta de guvern, ca tine foarte mult ca banii din bugetul de stat, "multi, putini", sa fie folositi mai eficient "decat era traditia lor de utilizare".

"Deocamdata, sunt doar patru ministere care au indeplinit in totalitate cerintele mele de transparenta. Pana la Paste, toate ministerele vor accelera acest proces si vreau, sigur, in primul rand presa, dar si orice alt cetatean interesat, organizatii neguvernamentale, sa aiba acces in absolut orice moment la modul in care se cheltuie fiecare leu in ministere si autoritati centrale", a afirmat premierul, in fata jurnalistilor, transmite MEDIAFAX.

Seful Guvernului a apreciat ca cresterea gradului de transparenta preintampina aparitia unor disfunctionalitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.