Presedintele Traian Basescu a ajuns, marti, la Fabrica de autoturisme Ford din Craiova, care cu o zi in urma a inceput productia noului motor EcoBoost de 1,5 litri.

Traian Basescu a venit la fabrica insotit de prefectul de Dolj, Marius Teca, fiind asteptat de catre presedintele Ford Romania, Jean Gijsen.

Potrivit MEDIAFAX, seful statului face o vizita in fabrica, dupa care ar urma sa aiba o discutie cu presedintele Ford Romania, Jean Gijsen.

Precedenta vizita facuta de Traian Basescu la fabrica Ford din Craiova a fost in 25 iunie 2012, cand seful statului a cumparat primul model Ford B-MAX, fiind vorba despre un autoturism de culoare rosie, la volanul caruia s-a urcat si l-a testat in incinta fabricii.

Presedintele Traian Basescu a spus atunci ca faptul ca Ford nu a inchis fabrica de la Craiova din cauza crizei economice dovedeste increderea investitorilor straini in oportunitatile oferite de economia romaneasca.

"Romanii pot orice atunci cand vor si sunt bine condusi de managementul lor", a aratat presedintele, care le-a multumit angajatilor Ford din Craiova, mentionand ca va sprijini si in continuare acest proiect.

Totodata, el a mai spus ca si-ar dori ca si Ford sa dezvolte la Craiova un centru de excelenta la fel ca acela dezvoltat de Dacia Renault, avand in vedere performanta invatamantului tehnic si a traditiei industriale de la Craiova.

Ford Romania a inceput, luni, productia de serie a noului motor EcoBoost de 1,5 litri la uzina din Craiova, propulsor care va fi livrat mai intai pe piata chineza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.