Presedintii ANRP si ANRMAP, George Baesu, respectiv Lucian Vladescu, au fost alesi in Consiliul de Supraveghere (CS) al companiei OMV Petrom, iar Gheorghe Ionescu, cuscrul presedintelui Traian Basescu, care si-a depus candidatura in nume propriu, s-a retras din cursa.

Sefii Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) vor reprezenta statul in CS al OMV Petrom pentru urmatorii patru ani.

Potrivit MEDIAFAX, numirile in CS au fost aprobate luni de adunarea generala a actionarilor, a anuntat marti compania printr-un comunicat.

Statul mai detine, prin intermediul Ministerului Economiei, un pachet reprezentand 20,6% din actiunile OMV Petrom.

Baesu si Vladescu ii vor inlocui pe actualii reprezentanti ai statului, Ionescu si Constantin Dascalu, ale caror mandate expira la sfarsitul lunii aprilie.

Ionescu a fost numit in Consiliul in aprilie 2009, cu un mandat de patru ani, la propunerea Ministerului Economiei, institutie condusa atunci de Adriean Videanu. Ionescu a facut parte din Consiliul de Administratie al Petrom in perioada 2006-2007.

Retail jobs

Din Consiliu de Supraveghere mai fac parte Gerhard Roiss, David Charles Davies, Manfred Leitner, Jaap Huijskes, Hans-Peter Floren si Mark Mobius si Riccardo Puliti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.