Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a precizat, joi, ca in opinia sa Adrian Nastase va juca pe viitor un rol de "reper moral", el apreciind ca fostul premier nu se va angaja prea curand in viata politica, si va cauta sa gaseasca satisfactie mai curand profesional, fiind un om studios.

Intrebat ce rol vede pentru Nastase, Iliescu a raspuns: "Un reper, un reper moral. Nu se va mai angaja, cred, curand - nu stiu cum vor evolua lucrurile - dar curand nu cred ca se va angaja intr-o pozitie activa mai ales in viata politica si el profesional mai mult va cauta sa-si gaseasca cadrul necesar pentru a gasi satisfactie. E un profesionist, un om studios, un om care in aceasta perioada a acumulat elemente de gandire, a citit mult, asa incat il inteleg".

Potrivit MEDIAFAX, Iliescu a mai spus ca, in opinia sa, nu se poate vorbi de colegi de partid ai lui Nastase care sa-l fi tradat sau sa-l fi vrut pe acesta in inchisoare.

Solicitat sa comenteze afirmatiile lui Nastase, care s-a declarat dezamagit de unii colegi, si intrebat daca unii din PSD l-au tradat pe fostul premier sau l-au vrut in inchisoare, Iliescu a spus: "Nu cred ca se poate vorbi de asa ceva, dar probabil ca are ratiunile lui in aprecierea pe care a facut-o".

Iliescu a mai spus ca pozitia lui Nastase legata de faptul ca fostul premier nu s-ar razbuna pe presedintele Traian Basescu este una care dovedeste intelepciune.

"E o pozitie inteleapta, echilibrata si pe care o inteleg", a spus Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.