Premierul Victor Ponta a declarat, marti, dupa intrevederea cu grupul parlamentar al UDMR pe tema proiectului de lege privind despagubirile, pe care Guvernul isi va angaja raspunderea, ca cea mai spinoasa problema este a cultului greco-catolic, el aratand ca se va continua dialogul.

"O sa avem in continuare un dialog pentru ca partea cea mai dificila care va ramane in continuare este cea referitoare la proprietatile confiscate de la diverse culte religioase. Acolo e nevoie de foarte mutl dialog, foarte multa intelegere, este vorba in primul rand de recunoastera unor abuzuri care s-au comis impotriva cultelor religioase si de repararea atat cat putem a ceea ce s-a intamplat in urma cu foarte multe zeci de ani", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca e recunoscator pentru modul pozitiv in care au decurs discutiile cu reprezentantii cultelor religioase.

"Din acest punct de vedere eu o sa spun si maine (miercuri, la angajarea raspunderii, n.r.) sunt foarte recunoscator modului pozitiv in care au decurs discutiile cu reprezentantii tuturor cultelor religioase. Cea mai spinoasa probabil problema este a cultului greco-catolic. Tot ce se putea rezolva in mod realist si pragmatic am rezolvat si am explicat", a spus Ponta.

El a aratat ca au existat amendamente ale parlamentarilor UDMR, PP-DD si USL in diverse forme, unele care au fost incluse in lege, sau au fost explicitate mai bine.

"Parlamentarii USL, UDMR, PP-DD au avut un rol pozitiv ca legea sa fie cat mai buna", a mai spus Ponta.

Guvernul isi va angaja miercuri raspunderea in Parlament pentru acest proiect de lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.