Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, sa rezolve rapid problema managementului privat la compania CFR si sa asigure o "transparenta totala" in acest sens fata de creditorii internationali.

"Va rog foarte rapid sa rezolvati situatia de la CFR Infrastructura: management privat, performant si transparenta totala fata de creditorii nostri internationali. Aveti cateva zile, va rog sa le folosim la maximum", i-a spus Ponta ministrului Transporturilor, in sedinta de guvern.

Adunarea Generala a Actionarilor CFR a numit deja un nou Consiliu de Administratie, din care fac parte Sorin Mindrutescu (CEO Oracle Romania), Peter Weiss (fost sef la Bancpost si RBS Romania) si George Micu (fost director general al CFR Marfa), alaturi de Florian Raimund Kubinschi si Enache Jiru, administratori si in fostul CA.

Fosta conducere a CFR SA a transmis anterior un comunicat agentiei MEDIAFAX in care anunta ca Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de CA, ceea ce duce la incetarea mandatului administratorilor, si a acuzat factorul politic ca este "disperat" sa nu piarda controlul unei companii de stat si a finantarilor europene.

Din fostul CA mai faceau parte, in afara de Sophocleous si cei doi care au ramas, Lucian Isar (presedinte) si Danut-Leonard Sandu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.