Noul ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, a depus, luni, juramantul de investitura la Cotroceni, in fata presedintelui Basescu, la ceremonie fiind prezenti presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si premierul Victor Ponta.

La eveniment au fost prezenti presedintii Camerelor Parlamentului, Valeriu Zgonea si Crin Antonescu, premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, si ministrii Radu Stroe, Titus Corlatean, Dan Sova, Eugen Teodorovici, Nicolae Banicioiu, Remus Pricopie, Mihnea Costoiu, Doina Pana si Daniel Constantin.

Din partea Presedintiei, la eveniment au fost prezenti consilierii Cristian Diaconescu si Iulan Fota, lipsind Daniel Funeriu, scrie MEDIAFAX.

Cu aceasta ocazie, presedintele a declarat:

"Sunt convins ca nu aveti niciun dubiu ca principalul dumneavoastra obiectiv e un MCV favorabil Romaniei, care sa permita intrarea in Schengen sau decizia de intrare in luna decembrie. Prea putine dintre cele ramase restante in MCV tin de Ministerul Justitiei. Cele mai multe tin de politicieni, Parlament, Guvern sau alte structuri ale statului. Va asigur ca dvs veti fi responsabil, ca asa e la noi"

Premierul Victor Ponta l-a desemnat, in 11 aprilie, pe Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei, detinuta interimar chiar de seful Guvernului. In aceeasi zi, presedintele Traian Basescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se elibereaza din functie, ca urmare a demisiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.