Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca spera ca miercuri, dupa angajarea raspunderii Guvernului, Parlamentul sa dea un vot final pe Statutul deputatilor si senatorilor.

Zgonea a precizat ca va discuta in acest sens cu presedintele Senatului, Crin Antonescu, pentru a convoca de urgenta o sedinta a Birourilor reunite ale Parlamentului pe tema deciziei Curtii Constitutionale privind Statutul deputatilor si senatorilor.

"Am primit decizia Curtii Constitutionale privind modificarea Statutului deputatului si senatorului. Voi vorbi cu domnul Antonescu si voi convoca de urgenta un Birou Permanent. Sper ca miercuri, dupa angajarea raspunderii Guvernului, sa avem un vot final pe Statutul deputatului si senatorului", a spus Valeriu Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

La randul sau, secretarul Camerei Niculae Mircovici a precizat ca reuniunea Birourilor Permanente ale Camerei si Senatului va avea loc luni, dupa ce Valeriu Zgonea va discuta cu Crin Antonescu.

A doua sesizare a PDL privind Statutul parlamentarilor a fost admisa, in 3 aprilie, de Curtea Constitutionala, in ceea ce priveste neconstitutionalitatea suspendarii de la lucrarile Parlamentului a alesilor aflati in conflict de interese.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.