Robert Cazanciuc ar putea depune, luni seara, juramantul de investitura in functia de ministru al Justitiei, dupa ce presedintele Traian Basescu s-a declarat, pe 11 aprilie, de acord cu nominalizarea facuta de premierul Victor Ponta pentru conducerea acestui minister.

Premierul Victor Ponta l-a desemnat, pe 11 aprilie, pe Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei, detinuta interimar chiar de seful Guvernului. In aceeasi zi, presedintele Traian Basescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se elibereaza din functie, ca urmare a demisiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc din functia de procuror.

Potrivit MEDIAFAX, premierul a declarat, tot pe 11 aprilie, ca procedura de numire a lui Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei va avea loc, probabil, luni dupa-amiaza.

Presedintele Basescu a declarat apoi, la Digi24, ca este "acceptabila" propunerea privind numirea lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justitiei si ca probabil luni va avea loc investitura, mentionand ca observatiile sale mai vechi la adresa acestuia nu au fost indreptatite.

"Pe 15 seara probabil va fi ceremonia de investitura pentru ministrul Justitiei", a spus Basescu.

Intrebat cum i se pare propunerea legata de Cazanciuc, presedintele a raspuns: "O consider acceptabila, chiar daca eu am mai avut niste reactii la adresa domnului Cazancioc (Robert Cazanciuc, n.r.) cand se punea problema sa fie procuror general cu un procuror care avea nu stiu ce probleme care pana la urma s-au confirmat. A fost o reactie pentru care domnul Cazancioc nu a avut nicio vina. Vina a fost eventual a mea, pentru ca nu am fost bine informat si l-am pus la pachet", a spus Basescu.

Intrebat ce se asteapta de la viitorul ministru, presedintele a raspuns: "Ma astept de la el sa definitivam numirile la toate nivelurile la Parcehte, sa o facem repede".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.