Comisia judeteana de fond funciar a Prefecturii Cluj a dispus amendarea primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cu suma de 20.000 de lei, in calitate de presedinte al Comisiei locale de fond funciar, pentru "tergiversarea" punerii in posesie a catorva sute de fosti proprietari ai unei livezi.

Prefectul Ioan Gheorghe Vuscan a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca a avut mai multe intalniri cu Emil Boc pe tema punerii in posesie a fostilor proprietari ai livezii Palocsay, dar ca acesta tergiverseaza aplicarea legii.

"Comisia judeteana de fond funciar a Prefecturii Cluj, al carei presedinte sunt, a dispus aplicarea unei amenzi in valoare de 20.000 de lei primarului Emil Boc, in calitate de presedinte al Comisiei locale de fond funciar pentru tergiversarea punerii in posesie a peste 400 de fosti proprietari care au revendicat terenul livezii Palocsay. Agentia Domeniului Statului (ADS) a predat terenul din 2003 comisiei locale de fond funciar de la Primaria Cluj-Napoca si au fost pusi in posesie vreo 80 de fosti proprietari, dar actiunea nu s-a finalizat pentru toate cele peste 500 de persoane implicate. Au fost date avertismente celor din Primarie, am discutat cu dl. Boc de mai multe ori, care a promis ca lucrurile vor intra in normalitate, dar nu s-a intamplat nimic. Aplicarea legii nu este facultativa”, a spus Vuscan.

Primarul Emil Boc a declarat, la randul sau, corespondentului MEDIAFAX ca nu a primit niciun document legat de amenda aplicata de Comisia judeteana de fond funciar.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Cluj, Ana Maria Danciu, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX ca, in cursul zilei de vineri, mai multi reprezentanti ai Comisiei judetene de fond funciar s-au prezentat la Primaria Cluj-Napoca pentru a-i inmana primarului Emil Boc procesul verbal de amenda, dar acesta ar fi refuzat sa ii primeasca.

"Membrii comisiei au relatat ca au fost tinuti sa astepte doua ore la cabinetul primarului, dupa care au fost trimisi la secretarul municipiului, Aurora Tarmure. Aceasta a intrat la primar si a iesit spunand ca procesul-verbal nu este semnat. Putea primarul sa treaca observatii daca vroia pe acest proces-verbal. In urma acestei situatii, va fi intocmit, luni, un proces-verbal de amenda in lipsa, care va fi apoi trimis primarului", a afirmat Danciu.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Terenul de peste 1.000 de hectare al livezii Palocsay, din Cluj-Napoca, apartinand Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Cluj, a fost revendicat in instanta dupa 1990 de fostii proprietari, dar numai o parte au fost pusi in posesie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.