Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca ar fi o catastrofa pentru Romania ca presedintele PNL, Crin Antonescu, sa fie presedinte maine, mentionand ca acesta, spre deosebire de premierul Victor Ponta, nu are responsabilitatea gestionarii problemelor tarii.

"Eu cred ca Antonescu ar trebui sa vada ca Victor Ponta reuseste, ceea ce marturisesc ca nu am crezut ca se va intampla foarte curand, sa inteleaga responsabilitatea unei functii foarte inalte, cand pui interesul de partid mult sub interesul national. Cand ai de ales intre interesul national si placerea unora din partid, nici nu te uiti la placerea lor. Nu de asta esti acolo, trebuie sa faci ce trebuie si nu ce vrea partidul", a spus Basescu la Digi24, citeaza MEDIAFAX.

Intrebat despre faptul ca Antonescu a spus ca premierul Victor Ponta a inceput sa vorbeasca precum Traian Basescu despre suspendarea din vara trecuta, presedintele a raspuns: "Bine, el (Antonescu, n.r.) si are o obsesie cu mine, cred ca ma si viseaza. Cred ca i se pare ca atunci cand vorbeste oricine, vorbeste Basescu, atunci cand nu ii place".

Presedintele a mai spus ca presedintele PNL nu are responsabilitatile si valorile pe care premierul le are, legate de problemele tarii.

"Crin Antonescu nici nu are valorile astea, nici nu le intelege si nici nu il intereseaza. Un prim-ministru se loveste zilnic de lucrurile astea, ii vine Voinea de la Buget si ii spune ca trebuie sa ne imprumutam. Cand nu ai responsabilitatea asta, e usor sa o faci pe Crin Antonescu. Numai ca el face o mare greseala, aspira sa devina presedintele Romaniei. In momentul de fata este total decredibilizat. Ar fi o catrastrofa pentru Romania sa il avem presedinte maine. El trebuie sa se rebranduiasca, sa arate ca intelege valorile UE si NATO", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.