PDL considera ca premierul Victor Ponta nu a propus un tehnocrat independent in functia de ministru al Justitiei, ci "si-a propus subalternul" si ca prin propunerea lui Robert Cazanciuc prim-ministrul ar "vrea sa-si subordoneze Justitia", potrivit unui comunicat al formatiunii.

"Premierul Victor Ponta nu a propus un tehnocrat independent in functia de ministru al Justitiei, asa cum ii place sa-l prezinte pe cel ales de el pentru acest portofoliu. Si-a propus subalternul. «Tehnocratul independent» Robert Cazanciuc a fost subsecretar de stat in cadrul Corpului de Control al primului-ministru din perioada 2001-2004, exact in perioada in care Victor Ponta era seful acestei institutii. Prin propunerea lui Robert Cazanciuc pentru functia de ministru al Justitiei, Victor Ponta vrea sa-si subordoneze Justitia", mentioneaza democrat-liberalii in comunicat, transmite MEDIAFAX.

PDL adauga ca "vestea proasta pentru Victor Ponta este ca, in timpul guvernarii PDL, Justitia a reusit sa devina independenta si imuna la presiunile si controlul politic".

"Partidul Democrat Liberal a fost si a ramas singurul partid din Romania care a luptat pentru o justitie independenta. Ca principal partid de opozitie, PDL va monitoriza si va sanctiona orice abuz al USL impotriva libertatii justitiei", se mai arata in comunicat.

Citeste si: Oficial: Cazanciuc, propus de Ponta pentru functia de ministru al Justitiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.