Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca l-a informat in cursul diminetii cu presedintele Traian Basescu in legatura cu propunerea ca Robert Cazanciuc sa preia functia de ministru al Justitiei, premierul mentionand ca seful statului "nu a avut niciun fel de obiectie".

"Astazi, de dimineata, l-am sunat pe presedinte, pentru ca, dupa cum stiti foarte bine, presedintele trebuie sa accepte cererea de numire in functie, l-am informat, nu a avut niciun fel de obiectie si imediat ce se emite decretul de eliberare din functia de magistrat - pentru ca nu vroiam sa se creeze o posibila stare de incompatibilitate -, dupa aceea se poate emite decretul si se depune juramantul", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca a optat pentru Robert Cazanciuc la conducerea Ministerului Justitiei pentru ca este magistrat si si-a dorit sa asigure o stare de stabilitate la aceasta institutie.

"Este magistrat, a activat si dupa cum stiti, din 2009, ca secretar general al MAE si mi-am dorit sa asiguram o stare de stabilitate si la minister", a mentionat Ponta.

Citeste si: Oficial: Cazanciuc, propus de Ponta pentru functia de ministru al Justitiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.