Eurodeputatul PDL Cristian Preda afirma ca in prezent conducerea democrat-liberala pare a fi mai tentata sa se opuna lui Traian Basescu decat USL, iar in curand acest lucru va forta ruptura partidului.

"Conducerea PDL pare a fi tentata mai curand sa i se opuna lui Traian Basescu decat USL-ului. PDL nu e, insa, din fericire, monolitic. Partidul se va imparti in curand in tabara pro- si tabara anti-Basescu", spune Preda, intr-un comentariu postat miercuri pe blogul sau, transmite MEDIAFAX.

El arata ca acest clivaj al taberelor pro- si contra-Basescu ar putea forta ruperea formatiunii.

"Exista riscul ca un clivaj de tipul pro- si contra-Basescu sa nu poata fi gestionat de PDL. Altfel spus, e posibil ca uselizarea sa forteze ruptura. Costurile ambitiei lui Blaga de a se afisa ca adversar intarziat al lui Basescu s-ar putea dovedi foarte mari", sustine eurodeputatul PDL.

De asemenea, el argumenteaza ca optiunea taberei pro-Basescu nu este una de partizanat in interiorul partidului, ci deoarece presedintele este in prezent "factorul constitutional care se mai poate opune masinariei de vot a USL".

"A dovedit-o, de curand, episodul modificarilor aberante ale statutului cadrelor militare, care au fost blocate de presedinte, nu de PDL. Abuzurile pregatite in operatiunea de revizuire a Constitutiei vor putea avea un obstacol tot la Cotroceni, iar nu in Modrogan. A-l slabi acum pe Traian Basescu inseamna, de aceea, a diminua echilibrul – extrem de fragil – al puterilor", spune Preda, care mai adauga ca acest lucru este realizat si de "Blaga si locotenentii sai".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.