Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a devansat calendarul avizarii celor sase candidati propusi pentru functiile de conducere din parchete, acestia vor fi intervievati la 8 si 9 mai, iar avizele vor fi trimise Ministerului Justitiei in 10 mai.

Purtatorul de cuvant al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Monica Prejmereanu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, ca institutia a primit si inregistrat documentele transmise de ministrul interimar al Justitiei, Victor Ponta, pentru candidatii propusi in functiile de conducere de la DNA, DIICOT si Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, respectiv CV-urile acestora, proiectele de management, declaratiile pe proprie raspundere si cele de interese.

De asemenea, CSM a primit de la ministrul interimar al Justitiei o cerere de "comprimare" a calendarului de lucru in cazul avizarii acestor propuneri, a mai spus Monica Prejmereanu.

"In cursul zilei de astazi (miercuri, n.r.), fara ora, se va intruni Sectia de procurori, care va trece in revista aceste documente, iar daca ele sunt complete si nu exista lipsuri procedurale, ar putea trece si la o comprimare a termenului, tinand cont ca ministrul interimar al Justitie a trimis documentele pe 8-9 aprilie, in vreme ce termenul procedural era pe 30 aprilie. Din start castiga 20 de zile trimitand aceste documente", a adaugat Monica Prejmereanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.