Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a afirmat marti ca liderii PSD s-au cam birocratizat si ca formatiunea cunoaste "o saracire a climatului de partid", relateaza MEDIAFAX.

"Cunoastem o saracire a climatului nostru de partid, a problemelor noastre fundamentale. Conectarea noastra la miscarile europene e cam saracita. S-au cam birocratizat liderii partidului nostru sau se afunda in problemele administrative zilnice. Trebuie sa pastram partidul ca structura politica care sa se ridice la nivelul de gandire, de analiza, de dezbatere, a problemelor fundamentale din societatea noastra, pentru ca numai asa un partid se se afirma ca forta", a spus Iliescu.

La randul sau, Ponta a admis ca problemele de zi cu zi le ocupa liderilor USL 99% din timp.

"Ce ne consuma 99 % timp si energie sunt problemele de zi cu zi, ne impiedica sa discutam de lucruri importante, idei principle care sa precedeada actiunea guvermentala", a spus Ponta.

Intrebat ce crede despre "frecusurile", "neintelegerile" si "tensiunile" dintre liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta. Iliescu a raspuns ca sunt firesti, el aratand ca in mod similar se intampla si intr-o familie, respectiv intre sot si sotie.

"Relatiile umane sunt relatii complicate si coalitiile politice nu sunt lucruri usoare. Dar eu cred ca nu e bine sa se rupa o alianta care si-a demonstrat eficienta si necesitatea in conditiile actuale ale tarii. Frecusurile, neintelegerile, tensiunile care apar sunt un lcuru firesc. Asa se intampla si intr-o familie, intre sot si sotie, si intr-un cuplu. Nu totdeauna merg lucrurile foarte usor si apar tensiuni".
Iliescu a spus ca aceste tensiuni sunt firesti, importanta fiind intelepciunea de a le depasi.

"Deci sunt de inteles, sunt firesti. Totul este intelepciunea de a sti sa treci peste asa ceva. Eu sunt convins ca se vor gasi cai pentru a depasi niste tensiuni temporare', a spus Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.