Premierul Victor Ponta a fost invitat sa efectueze o vizita la Montevideo de catre presedintele din Uruguay, Jose Mujica, invitatia fiind transmisa de ministrul de Externe din aceasta tara, aflat marti in vizita la Bucuresti.

"Ministrul Luis Leonardo Almagro Lemes a transmis invitatia presedintelui Jose Mujica, in calitatea sa de sef al guvernului din Uruguay, adresata primului-ministru roman Victor-Viorel Ponta de a efectua o vizita la Montevideo", informeaza un comunicat de presa transmis de MAE referitor la intrevederea oficialului uruguayan cu ministrul roman de Externe, Titus Corlatean, transmite MEDIAFAX.

Almagro Lemes si Titus Corlatean au convenit de asemenea continuarea consultarilor periodice dintre cele doua ministere de externe si au manifestat interes pentru redeschiderea la Montevideo, in 2013, a unui birou comercial, in cadrul Ambasadei Romaniei, precizeaza comunicatul MAE.

Schimburile comerciale dintre cele doua tari s-au ridicat la 6,8 milioane de dolari in 2011, exporturile romanesti fiind de 2,48 milioane dolari.

Ministrul uruguayan se afla in Romania in cadrul unui turneu european care mai cuprinde Germania, Marea Britanie, Elvetia si Spania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.