Premierul Victor Ponta si-a prezentat din nou intentia de a introduce o taxa de solidaritate pentru bugetarii care castiga peste 1.000 euro lunar, avansand insa de aceasta data un cuantum a taxei de 10%, nu de 16% ca in declaratiile publice din ultimul an.

"In continuare cred - si am avut discutii in acest sens si un acord - pentru cei din zona bugetara care castiga peste 1.000 euro pe luna, pentru o perioada de timp limitata, un an-un an si jumatate, tin foarte mult sa avem acea taxa, de 10%, de solidaritate", a spus Ponta la RTV, transmite MEDIAFAX.

El a apreciat ca sumele colectate din aceasta taxa ar urma sa fie folosite pentru tariful social la energie sau pensiile recalculate ale militarilor.
Premierul a sustinut totodata ca taxa de solidaritate va fi aplicata atat angajatilor din toate institutiile publice, cat si in toate societatile la care statul este actionar unic sau majoritar.

Incepand cu luna iunie a anului trecut, premierul Ponta a declarat in repetate randuri ca Guvernul analizeaza impozitarea suplimentara, cu inca 16%, a sumei din pensie sau salariu care depaseste 4.500 lei /luna, sistem care ar putea fi aplicat incepand cu 2013 si numai pentru sectorul bugetar.

El declara si ca Guvernul USL intentioneaza sa aplice din 2013 cote diferentiate de impozit, in functie de nivelul salariilor.

Sindicatul National al Functionarilor Publici a transmis atunci ca taxa de solidaritate pentru bugetarii cu salarii mai mari de 4.500 de lei este o initiativa guvernamentala discriminatorie si ca demersul va fi dezbatut, in vederea blocarii, prin orice mijloace legale de lupta sindicala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.