Premierul Victor Ponta a declarat, sambata seara, la Antena 3, ca nu are incredere, in continuare, in presedintele Traian Basescu si nici nu-l vede ca pe un partener, in ciuda vocilor care spun ca a facut un pact cu seful statului.

Intrebat care ii sunt partenerii pe plan intern sau extern, Victor Ponta i-a nominalizat pe Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea, „cei care sunt liderii USL”, iar pe plan extern „absolut toti liderii europeni”, fara, insa, a-l numi pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, scrie evz.ro.

„Nu, nici nu este (nr-partener) Este inca, pana la anul, cel care ocupa functia de presedinte al Romaniei. Indiferent ca eu am votat - eu sunt unul dintre cei 7,4 milioane (nr-care au votat pentru demitere), dar domnul Basescu este, conform deciziei Curtii Constitutionale, presedinte si, dupa cum stiti foarte bine, sunt multe momente institutionale in care si daca am vrea, nu putem sa il evitam. (...) Nu am o relatie personala cu domnul Basescu si probabil ca nu voi avea niciodata”, a afirmat Victor Ponta, care a punctat ca nu are incredere in presedintele tarii.

In legatura cu faptul ca numirea Laurei Codruta Kovesi in fruntea DNA este o garantie pentru Traian Basescu ca nu se atinge nimeni de dosarele lui sau ca va avea aceeasi imunitate.

Uneori te mai faci frate si cu dracul, problema este daca puntea aia te duce in directia buna pentru toata lumea. Eu sunt convins acum (...) ca ceea ce am facut va avea efecte pozitive nu pentru domnul Basescu si nici macar pentru mine care, in mod sigur, o sa platesc ca imagine, si o sa aiba efecte pozitive pentru toti acei oameni, 4,5 , 7,4 sau 18 milioane si sunt foarte linistit cu aceasta decizie pe care am luat-o, foarte convins ca merita pretul, adica sa fiu eu criticat, sa imi pierd din credibilitate, eu stiind sau crezand in efectele benefice”, a conchis Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.