Fostul deputat PDL Alin Trasculescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la spalare a banilor, delapidare si uz de fals.

In acelasi dosar, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata si pe Marian Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, pentru complicitate la trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata, santaj comis in legatura cu infractiunea de trafic de influenta, spalare a banilor, delapidare, uz de fals si asociere pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, se arata intr-un comunicat de presa de joi al DNA, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, Marian Varvariche va fi judecat pentru complicitate si instigare la delapidare, complicitate la spalare a banilor, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si asociere pentru savarsirea de infractiuni, iar Adrian Cristian Ene si Dorian Geolfan, reprezentanti ai unei societati comerciale, au fost trimisi in judecata pentru delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata, asociere pentru savarsirea de infractiuni, complicitate la delapidare si complicitate la spalare a banilor.

Dosarul va fi judecat de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Procurorii arata in rechizitoriul trimis instantei ca, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Silviu Trasculescu si Marian Valeriu Calota au constituit o asociere pentru obtinerea de sume de bani prin traficarea influentei, la care au aderat si Marian Varvariche, Adrian Cristian Ene si Dorian Geolfan.

In cei doi ani, Trasculescu, in calitate de deputat si presedinte al Organizatiei PDL Vrancea, a pretins de la Mircea Vintilescu, reprezentantul unei societati comerciale, denuntator in cauza, initial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro. De asemenea, Trasculescu a pretins si 1,1 milioane de lei, din care a primit, prin intermediul lui Calota, in trei transe, 374.000 de lei, sustin procurorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.