Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca inca din 1 octombrie 2012 i-a scris Monei Pivniceru ca nu va numi procurorii sefi rezultati din concursul initiat de ea, deoarece procedura nu a fost transparenta si nu presupunea asumarea raspunderii de catre ministrul Justitiei.

"Pe data de 1 octombrie i-am transmis doamnei Pivniceru o scrisoare care avea doua elemente importante. In prima parte, ii spuneam ca nu voi numi procurorii, datorita faptului ca a urmat o procedura netransparenta. Si-a creat conditiile sa spuna ca asta a iesit din concurs, dar nu a stiut nimeni cum au iesit din concurs. O avertizam ca nu voi desemna procurori pe cei desemnati dintr-o astfel de procedura. In partea a doua, ii exprimam optiunea mea pentru asumarea propunerilor de catre ministru, in conformitate cu legea 303", a declarat Traian Basescu, citat de MEDIAFAX.

Presedintele a adaugat ca Mona Pivniceru a stiut ca "indiferent de avizul CSM" el va respinge propunerile, "pentru ca nu indeplineau un criteriu fundamental, acela al asumarii de catre ministrul Justitiei".

Basescu a mai declarat ca propunerile pe care le-a facut pana acum premierul pentru posturile din justitie nu-i dau "niciun motiv" sa creada ca vor fi schimbari in "trendul crescator de rezolvare a problemelor care tin de justitie".

"Voi continua sa protejez justitia, fie ca vorbim de parchete si instantele de ingerinta politicului, sigur, acolo unde stiu. Sper ca trendul bun va continua la Parchete, DIICOT, DNA. Propunerile facute de primul-ministru nu imi dau niciun motiv sa cred ca vor fi schimbari in trendul crescator de rezolvare a problemelor care tin de justitie", a afirmat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.