Crin Antonescu a declarat in aceeasi suflare ca justitia este responsabilitatea cuplului Ponta-Basescu si ca inteleapta ar fi retragerea propunerilor pentru conducerea DNA si a Parchetului General.

Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, miercuri seara, ca liberalii sunt gata oricand sa preia Ministerul Justitiei daca se respecta criteriile pentru numirea procurorilor, mentionand ca alegerea este a premierului si adaugand ca ar fi inteleapta retragerea actualelor propuneri, relateaza MEDIAFAX.

Presedintele PNL a anuntat inainte ca BPN al PNL a decis, cu unanimitate, ca daca premierul Ponta persista in numirea Laurei Codruta Kovesi la DNA, PNL nu mai asuma Ministerul Justitiei, aratand ca Justitia este, acum, in responsabilitatea "binomului, cuplului" Ponta-Basescu.

"Decizia luata de BPN este urmatoarea: in conditiile in care premieurul Ponta persisita in formula pe care a insistat, in propunerile de numiri pe care le-a facut in intelegere cu Traian Basescu, PNL nu-si mai asuma responsabilitatea pentru Ministerul Justitiei si pentru tot ce decurge de aici. Nu accepta - si e o pozitie validata unanim de BPN - nu se angajeaza in niciun fel de schimb, nu solicita niciun alt minister, nu acceptam un alt minister", a spus Antonescu.

Antonescu a spus ca PNL este gata oricand sa preia ministerul Justitiei in conditiile in care procedura de numire a procurorilor sefi se va desfasura in afara unei intelegeri politice cu presedintele Traian Basescu.

"Suntem gata oricand sa preluam responsabilitatea si portofoliul ministerului Justitiei in conditiile in care se desfasoara toata procedura de propunere din partea ministrului Justitiei in conformitate cu criteriile si cu solicitarile si ale AMR, UNJR, CSM, CE, nu in urma unei intelegeri politice cu Traian Basescu. Alegerea este a premierului", a spus Antonescu.

El a aratat ca PNL ramane in continuare in Guvern si a adoptat aceasta pozitie tocmai pentru a nu crea o criza guvernamentala.

"Pentru a nu crea o criza de Guvern (...) mergem mai departe cu Guvernul fara nicio raspundere pentru chestiunea Justitiei, care este exclusiv in acest moment responsabilittea cuplului, binomului Victor Ponta-Traian Basescu", a spus Antonescu.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.