Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca premierul Victor Ponta l-a legitimat de mult pe Traian Basescu, si nu prin demersul in cazul propunerii procurorilor sefi, precizand ca nu a remarcat ca aceasta legitimare sa fi ajutat Guvernul in activitate.

Antonescu a fost intrebat daca prin miscarea de miercuri dimineata Victor Ponta l-a legitimat pe Traian Basescu.

"Dar nu prin miscarea de azi-dimineata, l-a legitimat de mult. (...) L-a legitimat pe domnul Traian Basescu mai de mult, nu pentru ca l-ar fi apucat dragul de domnul Basescu, si pentru ca asa a considerat strategic, tactic, cum doriti dumneavoastra, domnul Ponta. Pana la urma vom vedea cine avea dreptate, eu in fond m-as bucura ca domnul Ponta sa aiba dreptate, dar n-am observat ca in urma legitimarii lui Basescu ceva din activitatea acestei tari sau din activitatea acestui Guvern, atat cat depinde ea, cat poate fi influentata de piedici prezidentiale, sa fi mers mai bine", a raspuns liderul PNL, transmite MEDIAFAX.

Ulterior, Antonescu a fost intrebat daca acordul de coabitare face parte din aceeasi serie de divergente in USL ca si episodul desemnarii procurorilor sefi.

"Aceea nu a fost o problema a USL, acela a fost un pact incheiat intre doua persoane fizice si doua institutii daca vreti care nu angajau si nu au angajat niciodata USL", a replicat presedintele PNL.

El a mentionat ca nu ar putea stabili o legatura de cauzalitate intre pactul de coabitare si episodul privind procurorii, dar ca o succesiune le-ar pune pe "aceeasi etajera".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.