Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marti, la o dezbatere pe tema regionalizarii si descentralizarii, desfasurata la Academie, ca "ghemul de putere" de la Bucuresti trebuie sa fie rupt, el subliniind ca regionalizarea nu poate pune sub semnul intrebarii caracterul national al statului.

"In ceea ce priveste descentralizarea, ghemul de putere care este acum la Bucuresti, pe care il stim cu totii, pe care il simtim cu totii, trebuie sa fie rupt. Nu se va pune problema niciodata ca un proces de regionalizare sa puna sub semnul intrebarii caracterul national al statului roman. Nu trebuie sa ne fie frica de lucrul asta, pentru ca transferul de competenta catre autoritatile locale inseamna, de fapt, sa ducem puterea mai aproape de oameni", a spus Dragnea, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca institutiile judetene ale caror conduceri sunt numite de la Bucuresti nu vor fi interesate de perceptia cetatenilor asupra serviciilor pe care le ofera si a pledat pentru trecerea acestor institutii in subordinea primariilor sau a Consiliilor Judetene.

"Niciodata o institutie judeteana care acum e condusa de la Bucuresti, unde conducerea este numita de la Bucuresti, nu va fi interesata de modul cum percep oamenii serviciile pe care le furnizeaza. Daca le vom trece la Consiliul Judetean sau la primarie, primarii si presedintii de Consilii judetene vor fi primii interesati ca oamenii sa fie multumiti pentru ca ei vor avea in mana acest instrument", a mai spus Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.