Grupul de initiativa al Fundatiei "Miscarea Populara" i-a propus lui Marian Preda, decanul Facultatii de Sociologie din cadrul Universitatii Bucuresti, sa preia conducerea acestei fundatii.

Informatia in acest sens a fost publicata pe blogul consilierului prezidential Cristian Diaconescu.

Marian Preda, in varsta de 49 de ani, este din 2008 decanul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti, in 2009-2010 fiind presedintele Comisiei prezidentiale pentru Analiza riscurilor sociale si demografice, comisie care a publicat doua rapoarte privind situatia sociala din Romania.

A urmat intre 1984 si 1989 cursurile Facultatii de Mecanica a Politehnicii din Bucuresti, lucrand ca inginer la Intreprinderea Mecanica Toplet din judetul Caras-Severin, iar intre 1990 si 1994 a urmat cursurile Facultații de Sociologie, scrie MEDIAFAX.

A absolvit un master in Politici Sociale in 1995-1996, dintre care sase luni cu o bursa la Cambridge in Marea Britanie, in 2001 a obtinut doctoratul in Sociologie, iar intre 2004 si 2006 a urmat un master de administrarea afacerilor la Universitatea Tiffin din Ohio, in Statele Unite.

Preda a mai lucrat in perioada 1991-1995 ca cercetator la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, iar dupa 2001 a mai lucrat si ca expert pentru mai multe programe ale Programului pentru Dezvoltare al ONU (UNDP), UNICEF Romania, Bancii Mondiale. A publicat mai multe lucrari, comunicari si studii stiintifice in domeniul sociologiei si cunoaste limba engleza, potrivit CV-ului sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.