Comisia Europeana a emis un aviz negativ pentru un ajutor de stat la Oltchim (OLT), deoarece compania a mai beneficiat de un astfel de sprijin, iar Guvernul nu a primit nicio intentie de cumparare, astfel ca singura solutie este restructurarea cu disponibilizari.

El a precizat, la Antena 3, ca statul incearca sa atraga finantare de la banci si traderi pentru activele functionale ale Oltchim.

Angajatii Oltchim au primit, vineri, 45 la suta din lichidarea pe luna februarie, a spus liderul sindicatului din combinat, Mihai Diculoiu, care a precizat ca o mie de salariati ar urma sa fie disponibilizati incepand cu 15 aprilie.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea, scrie MEDIAFAX.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.