Ponta,dupa ce Basescu a fost la Congresul Avocatilor: Merg la reuniunea comandantilor de nava.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Congresul avocatilor, ca politicul trebuie sa inteleaga ca justitia, cu cei trei piloni ai ei - judecatori, procurori, avocati - este intangibila din punct de vedere al traficului de influenta.

"Stiu foarte multi politicieni care cred ca se mai poate interveni in dosare in justitia din Romania, ca se mai poate interveni la un judecator sau la un procuror", a spus Basescu, in interventia sa la Congresul avocatilor, citat de MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta sustine ca el nu a fost sunat de nimeni pentru interventii in justitie si ca poate astfel de interventii l-au vizat, "nu degeaba", pe presedintele Traian Basescu, deoarece persoanele care au apelat la aceste metode stiau probabil ca seful statului poate rezolva unele probleme.

"Vorbim asa...Nu vrea presedintele sa-i spuna ? (pe cei care au facut interventii - n.r.) Sa-i dea la presa. Eu sunt fost magistrat, nu dau si nu primesc telefoane, dar presedintele probabil...nu degeaba il sunau pe Basescu, ca stiau ca el are puterea sa intervina pe acolo, sunau si ei la cine poate sa rezolve, la mine nu au sunat, ca eu nu ma bag. Dar ideea e urmatoarea: poate mai tace din gura domnul presedinte cu justitia, ca tot ce spune, spune numai traznai!", a afirmat Ponta.

De asemenea, premierul a declarat ca este invidios pentru faptul ca si presedintele Basescu a participat la acest eveniment si a aratat ca si-a propus sa mearga si el la urmatoarea reuniunea comandantilor de nava, adaugand, zambind, ca exista "o concurenta de coabitare".

"In general, politicienii vorbesc foarte mult despre justitie, si cei care sunt de profesie, si cei care nu sunt de profesie. Astazi, de dimineata, am fost un pic invidios si mi-am propus sa particip si eu la urmatoarea reuniune a Uniunii comandantilor de nava. E concurenta asta, chiar si cand e coabitare, si intotodeauna e ca la tango, fiecare face un pas, il urmeaza si celalalt", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.