Un proiect de lege pentru transferarea actiunilor Portului Constanta detinute de stat catre autoritatile locale a devenit subiect de scandal, relateaza MEDIAFAX.

Portul Constanta este posibil sa fie trecut de sub administrarea Ministerului Transporturilor sub cea a Primariei Constanta, asa cum de principiu se intampla si cu porturi mari din Europa, precum Rotterdam, dar cand si cum se va face transferul ramane de discutat, a declarat premierul Victor Ponta.

"De principiu, toate porturile mari din Europa, incepand cu Rotterdamul, Hamburgul mi se pare ca este la fel, au primaria ca actionar, asa incat principiul e foarte corect. Cand si cum vom face transferul o sa discutam", a spus premierul.

Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu (PNL) nu este de acord si considera ca portul ar trebui sa ramana in coordonarea Transporturilor.

"Sincer, ma uit in ochii lui Radu Mazare si as astepta sa isi ceara scuze, daca el ma respecta asa cum il respect si eu, ca un om politic. (...) I-am spus ca parerea mea este ca Portul Constanta, fiind de importanta strategica, trebuie sa ramana in coordonarea Ministerului Transporturilor, si asta este parerea mea. Este o parere, nu pot avea decizie", a spus Fenechiu, joi, la o intalnire cu presa.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca ar fi riscant pentru angajamentele Romaniei cu NATO sau Exxon ca premierul sa accepte ca municipalitatea constanteana sa devina actionar majoritar la Portul Constanta, el afirmand ca primarul Radu Mazare "sta mai mult cu domnisoare dezbracate prin Mamaia".

El a subliniat ca ar fi "cea mai mare greseala" ca premierul Ponta sa accepte ca municipalitatea sa devina actionar majoritar la administratia portului, asa cum vrea primarul Mazare, avand in vedere importanta proiectelor energetice si militare care presupun tranzitul prin acest port.

La randul sau, primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca presedintele Traian Basescu nu este de acord ca Portul Constanta sa treaca la autoritatile locale pentru ca altfel ar pierde controlul acestuia, pe care l-ar fi detinut "prin acolitii sai" in ultimii 20 de ani.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"Cred ca au intrat in fibrilatii acolitii lui, afaceristi din port, cand au auzit declaratiile premierului. Probabil au pus mana pe telefon si au spus: «Ce facem, sefu ? Traiane, ce facem, salveaza-ne !» Stiti foarte bine cine a controlat Portul Constanta timp de 20 de ani de zile. Nu stiti, ca doar nu l-a controlat Mazare de la Bamboo. Basescu si cu toata tagma lor, si cu toti afaceristii aia si cu vamile si cu toate povestile astea", a declarat Radu Mazare, joi, intr-o conferinta de presa.

Mazare a mai afirmat ca Basescu are dreptate atunci cand spune despre el ca umbla cu fete in Mamaia, adaugand ca el nu le face "ministre si nici sefe de partid".

"Este adevarat ce spune presedintele Basescu ca eu umblu cu fete prin statiunea Mamaia. Dar nu le fac ministre, nu le dau jumatate din bugetul tarii pe mana si nici nu incerc sa le fac sefe de partid. Si mai e ceva, un mic amanunt: eu nu sunt insurat si nici ele maritate"
, a precizat Mazare.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.