Presedintele CSM, Oana Schmidt Haineala, a declarat joi ca in cazul lui Daniel Morar nu poate fi vorba de incompatibilitate, intrucat mandatul de judecator la Curtea Constitutionala nu incepe la data decretului de numire, ci la data depunerii juramantului, respectiv 8 iunie 2013.

"Inceperea mandatului la Curtea Constitutionala nu este data decretului prezidential sau a hotararilor Senatului sau Camerei Deputatior, ci data depunerii juramantului, respectiv 8 iunie 2013", a spus presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la iesirea din sediul institutiei, intrebata daca Daniel Morar este in incompatibilitate cu functia detinuta la Parchetul General si calitatea de membru desemnat la Curtea Constitutionala, relateaza MEDIAFAX.

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, declara ca numirea de catre presedintele Traian Basescu a lui Daniel Morar ca membru al Curtii "indeplineste conditiile legale", el adaugand ca fostul sef al DNA "a dovedit ca este pregatit profesional".

Textul fara diacritice Daniel Morar, a fost intrebat joi, la iesirea de la CSM, daca ia in calcul sa isi dea demisia din Parchetul General, el spunand ca aceasta problema va fi rezolvata in 8 iunie, cand incepe mandatul lui la Curtea Constitutionala, printr-o decizie a CSM.

Intrebat de jurnalistii care il asteptau la iesirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, unde a venit pentru sedinta Plenului CSM, de ce nu ia in calcul sa isi dea demisia din Parchetul General, Morar a raspuns: "Va fi in momentul in care incepe mandatul la Curtea Constitutionala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.