Premierul Victor Ponta va prelua interimar conducerea Ministerului Justitiei, dupa discutia avuta astazi cu presedintele Traian Basescu pe aceasta tema.

Dupa ce va prelua interimatul, in termen de maximum 45 zile, Ponta va nominaliza o alta persoana pentru conducerea Ministerului Justitiei.

"Doamna ministru Mona Pivniceru si-a exprimat dorinta ca, ulterior sedintei de guvern de maine, 27 martie 2013, sa nu mai detina aceasta functie in cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese avand in vedere ca domnia sa va ocupa postul de judecator la Curtea Constitutionala. Astfel, in cursul zilei de astazi, primul-ministru Victor Ponta a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu si au convenit ca primul-ministru sa preia interimatul, urmand ca seful Executivului sa faca, in maxim 45 de zile, in conformitate cu legile in vigoare, o noua propunere pentru portofoliul Justitiei", informeaza Guvernul, potrivit MEDIAFAX.

Premierul Ponta a anuntat anterior ca miercuri dupa-amiaza, dupa sedinta de Guvern, va trimite presedintelui Traian Basescu fie o propunere de ministru la Justitie, in locul Monei Pivniceru care va pleca judecator la CC, fie propunerea ca el sa preia interimatul la acest minister.

Ponta a spus ca Pivniceru l-a anuntat ca miercuri, dupa sedinta de Guvern, renunta la calitatea de ministru, tinand cont de numirea sa ca judecator la Curtea Constitutionala.

El a aratat ca miercuri dupa-amiaza, dupa ce va avea inca o discutie cu Crin Antonescu, va face o prounere presedintelui Traian Basescu pentru un nou ministru sau un ministru interimar.

Solicitat insa sa comenteze faptul ca Antonescu a declarat deja ca interimatul va fi preluat de premier, Ponta a raspuns: "Deci m-a dat de gol, da".

Plenul Senatului a aprobat, marti, numirea Monei Pivniceru intr-un post de judecator la CC. Pivniceru va prelua mandatul de la CC in luna iunie.

Citeste si:
Președinta CE cere ca Putin să fie adus în fața justiție
Președinta Comisiei Europene...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.