Conventia Nationala Extraordinara a PDL a inceput, sambata dimineata, la Romexpo, cei trei candidati la functia de presedinte al partidului - Vasile Blaga, Elena Udrea si Monica Macovei - urcand pe scena, atunci cand s-a cantat imnul partidului, insotiti de sustinatori.

[UDPATE ]

Update: Vasile Blaga are 57% din voturi, dupa numararea partiala a voturilor, sustin surse din PDL.

Conform surselor citate de MEDIAFAX, pana acum, Vasile Blaga are 2.350 de voturi, Elena Udrea - 2003 voturi, iar Monica Macovei - 154, in conditiile in care la Conventie au participat 4.600 de delegati.

Votul a inceput in jurul orei 14:50 si s-a terminat la 16:40.



Cei trei candidati sunt asezati la mese separate amplasate pe scena, fiecare impreuna cu cate cinci sustinatori, care vor lua cuvantul in timpul Conventiei. Intre sustinatorii Elenei Udrea se numara si Theodor Paleologu, care pana acum a evitat sa spuna pe cine sustine, declarandu-se "electronul liber" din PDL, relateaza MEDIAFAX.

La Conventia Nationala a PDL a sosit si presedintele Traian Basescu.

La reuniune sunt prezenti 4200 dintre cei 5009 delegati.

Candidatii pentru functia de presedinte al PDL au sosit sambata, la Conventia nationala de la Romexpo, declarand ca se asteapta fiecare sa castige.

Presedintele Traian Basescu le-a spus, sambata, delegatilor la Conventia PDL, ca nu a venit pentru a sustine un candidat, optiunile sale fiind cunoscute, ci pentru a vorbi in calitate de sef al statului si a vedea daca mai pot fi parteneri.

"Sunteti intr-un moment de cumpana al partidului", a apreciat Basescu.

El a mentionat ca, in calitate de presedinte, vede nevoia unui partid consolidat pe dreapta esichierului politic si ca in momentul de fata nu exista o structura politica pe dreapta esichierului politic care sa duca Romania spre progres.

Monica Macovei, si-a prezentat motiunea cu care candideaza la Conventia partidului, aratand ca este puternica si credibila, cuvantul sau avand greutate si pe plan european, si ca reprezinta "cosmarul" lui Ponta, Nastase, Antonescu si Voiculescu.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

"Eu am dovedit ca duc pana la capat lucrurile pe care le propun si in care cred. Sunt puternica si credibila, cea mai credibila dintre candidati. Cuvantul meu are mare greutate si pe plan european. Eu nu mint ca Ponta, nu sunt corupta ca Nastase, nu urasc America si Europa ca Antonescu, nu ma lepad de Schengen, nu imi bat joc de Justitie ca Voiculescu. Eu sunt cosmarul lui Ponta, Nastase, Antonescu si Voiculescu. Cu mine nu le merge", a spus Monica Macovei.

Elena Udrea a declarat ca partidul "are nevoie de un lider curajos" si a aratat ca "mai rau decat ceea ce s-a intamplat pana acum este daca dupa Conventia de sambata nu se va intampla nimic".

"Am incredere ca nu ne-am adunat 5.000 de oameni sa plecam asa cum am venit. Mai rau decat ceea ce s-a intamplat pana acum este daca dupa Conventia de aici nu se va intampla nimic. De aceea, astazi, va cer sa facem echipa si sa construim pentru PDL un partid puternic capabil sa se lupte cu USL si sa se intoarca la guvernare", a spus Elena Udrea in discursul sustinut la Conventia partidului.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Ea a aratat ca PDL poate recastiga alegerile si poate sa se intoarca la guvernare, dar ca "este nevoie de o schimbare la varful partidului si de o schimbare de atitudine", opinand totodata ca in prezent trendul partidului "continua sa fie descendent".

Presedintele PDL Vasile Blaga a spus dupa Conventie, invingator va fi partidul daca va ramane unit, dar si ca PDL poate fi invins daca "miraje, cantece de sirena, camere de hotel si mancare gratuita" il vor indeparta de la drumul sau.

"Convingerea mea este ca, dupa aceasta conventie, nu vor fi nici invinsi, nici invingatori. Invingator va fi PDL, daca vom ramane uniti. Partidul poate fi invinsul daca plecam de aici dezbinati, daca miraje politice, cantece de sirena, camere de hotel si mancare gratuita ne vor indeparta de pe drumul nostru", a afirmat Blaga, in discursul de sustinere a candidaturii sale.

Citeste si:
Monica Macovei a provocat un grav accident în Constanța. Un bărbat...
Monica Macovei a provocat un...

El a spus ca le multumeste tuturor celor care in ultimele trei ore "au avut numai ganduri bune" pentru el si le-au exprimat la microfon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.