Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, considera ca partidul liberal se va intari in continuare si va ajunge sa guverneze tara, in 2016, cu premier liberal.

"Eu sper si cred ca PNL se va intari in continuare si daca va merge singur in alegerile din 2016, va avea un rezultat foarte bun. Eu personal imi doresc un rezultat atat de bun, incat sa guverneze tara", a declarat Iohannis, potrivit realitatea.net.

Intrebat daca PNL va reusi sa obtina 51% la alegerile parlamentare din 2016, primarul municipiului Sibiu a raspuns: "Nu, neaparat. Este nerealist sa credem ca PNL-ul va avea in viitorul apropiat, 51% din voturile valabil exprimate, dar poate avea suficiente voturi pentru a guverna fie singur, fie intr-o coalitie, in care da primul-ministru. Eu cred ca ar fi frumos ca PNL-ul sa obtina 35% din voturi".

De asemenea, Iohannis este de parere ca USL "nu este facut pentru vesnicie".

"Nici nu a declarat cineva din USL, ca USL-ul este facut pentru vesnicie. Nici nu se fac astfel de coalitii pentru termene foarte lungi, fiindca nu sunt realiste si nici fezabile. USL-ul a fost facut pentru a rezista si a guverna Romania pana in 2016, dupa care, probabil, partidele care sunt in USL, vor hotari, fiecare partid, daca merg singure in alegeri sau daca se continua USL-ul in aceasta forma sau in alta forma. Aceste chestiuni nu sunt nici macar discutate intre persoane, dar intre partide nici atat", a mai adaugat prim-vicepresedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.