Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, referindu-se la ultima forma a Statutului parlamentarilor adoptata de plenul comun, ca a alertat toate institutiile care pot face o contestatie la Curte si ca, in opinia sa, CC va retrimite proiectul inapoi in Parlament.

"Statutul o sa vina inapoi de la Curtea Constitutionala. O sa-l rog si pe domnul Zegrean sa... Sunt dezamagit pentru ca e o chestie absolut normala respectarea Constitutiei. Noi nu trebuie sa intervenim decat pe acele articole pe care Curtea Constitutionala ne-a spus ca sunt neconstitutionale. Asta era obligatia noastra, pentru ca oricine contesta, chiar si presedintele putea sa o intoarca, chiar si Avocatul Poporului… Eu nu pot sa inteleg de ce cateodata trebuie sa ne batem noi cuie in tapla cand talpa noastra e atat de subtire", a spus Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

Zgonea: Regret modul in care a fost modificat Statutul parlamentarilor

El a aratat ca va avea o discutie joi cu colegii sai din PSD pentru a vedea ce s-a intamplat si de ce au votat in plen forma proiectului de lege adoptata de catre Comisii, in conditiile in care a vorbit cu o seara inainte cu presedintele Comisiei de Statut, Gabriel Vlase, caruia i-a transmis sa voteze impotriva amendamentului UDMR.

"Am avut discutia cu domnul Vlase si i-am spus ca toti membrii PSD si PC cei care au fost prezenti aseara in Comisie - unii dintre colegii nostri nu au vrut sa vina la comisie, probabil ca erau raciti, eu stiu, se gandeau la meciul cu Ungaria, erau stresati de vizita domnului presedinte al Bosniei si Hertegovinei si voiau sa se uite la televizor, nu pot sa-mi dau seama, dar avem 11 colegi care nu au participat la aceasta sedinta - dar cei 7 care au ramas au votat impotriva acestui amendament. Din pacate nu am condus eu plenul, a venit secretarul Consiliului European, aveam si acolo o gramada de probleme pe care sa le rezolvam", a spus Zgonea.

PDL va ataca din nou la Curtea Constitutionala legea Statutului parlamentarilor

Intrebat daca are sa le reproseze ceva liderilor grupurilor PSD, Zgonea a raspuns: "Nu am sa le reprosez nimic. Fiecare doarme asa cum isi asterne".

Citeste si:
Măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu, analizate de CCR
Măsurile fiscale propuse de...

"Dar din punctul meu de vedere trebuia sa stie ca nu avem voie sa intervenim si este o decizie a Curtii Constitutionale. E scris foarte clar, dar eu sunt convins ca saptamana viitoare vom avea statutul. Refuz sa cred ca cei care au inventat aceasta chestiune in cadrul comisiei au vrut doar ca sa isi prelungeasca cazarea la hotel. Mi se pare ca deja ne jucam cu banii statului", a adaugat Zgonea.

El a spus ca, in orice caz, nu este nimic grav, iar in acest moment proiectul de Statutul nu este in vigoare. "Se aplica Legea ANI, este in putere. Discutam despre o posibila intamplare, dar de aceea sunt atat de multe chei de control prin Constitutie. Eu am alertat toate institutiile care pot face o contestatie ca sa putem sa punem asa cum trebuie si sa respectam Constitutia", a mai spus Zgonea.

Citeste si: Statutul deputatilor si senatorilor, adoptat in forma stabilita in comisii

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.