Tribunalul Bucuresti a amanat marti pentru 5 aprilie judecarea dosarului privind privatizarea ICA, dupa ce magistratul care a intrat in sala in locul judecatoarei Viorica Dinu, arestata preventiv pentru luare de mita, a aratat ca trebuie stabilit un nou complet care sa judece in fond aceasta cauza.

Dosarul in care Dan Voiculescu si alte 12 persoane sunt acuzati de fapte de coruptie privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare i-a fost repartizat judecatoarei Viorica Dinu dupa trimiterea cauzei de la instanta suprema.

In 15 martie, judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache, de la Tribunalul Bucuresti, au fost arestate preventiv pentru luare de mita si trafic de influenta.

Presedintele Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei, declara pentru MEDIAFAX ca dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare va fi judecat la termenul stabilit, fiecare sectie avand asigurat un complet de permanenta, pentru situatii neprevazute. Completul de permanenta asigura judecata in orice dosar atunci cand situatia o cere.

La termenul de marti al dosarului privind privatizarea ICA, in sala de sedinta a venit judecatorul Raul Alexandru Nestor, care a aratat ca, din punct de vedere administrativ, cauza nu a fost repartizata corespunzator, astfel ca se impune din nou repartizarea catre un complet de judecata format dintr-un judecator care sa solutioneze cauza pe fond.

Astfel, judecatorul a stabilit un nou termen pentru 5 aprilie, data pana la care a dispus trimiterea unor adrese catre Consiliul Local al Sectorului 6 si Camera Notarilor Publici in legatura cu decesul lui Gheorghe Domnisoru, unul dintre inculpati. Magistratul a cerut ca in adresa trimisa sa se solicite Consiliului Local al Sectorului 6 sa anunte instanta in legatura cu numele si prenumele sotiei si fiului major al acestuia, pentru introducerea lor in cauza pe latura civila, Camera Notarilor Public urmand sa comunice daca a fost deschisa masa succesorala.

Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare a ajuns din nou la Tribunalul Bucuresti, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, in 6 februarie, retrimiterea la aceasta instanta a dosarului, intrucat Voiculescu nu mai este senator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.