Vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, luni, referindu-se la revenirea lui Adrian Nastase in partid, ca in momentul condamnarii calitatea de membru de partid se pierde automat, iar Nastase va reintra in PSD atunci cand legea o va permite, facand o cerere in acest sens.

"Stiti cum se face, e cererea pentru a fi primit in partid. In momentul in care esti condamnat, automat iti pierzi calitatea de membru de partid. (...) Adrian Nastase e un element cheie al istoriei noastre, un om extrem de important. Domnia sa in momentul in care legea ii va permite bineinteles ca va intra din nou in partid. Va depune o cerere, toti colegii il vor sustine si o vor aproba si in momentul respectiv, la urmatorul Consiliu National, se va discuta si acest lucru", a spus Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat despre posibila revenire a lui Nastase in PSD pe functia de presedinte al Consiliului National, Zgonea a precizat ca exista o legislatie in domeniu care stabileste foarte clar care sunt obligatiile.

"Noi nu putem sa incalcam legislatia. Adrian Nastase este prietenul si partenerul nostru, este un om care a pus fundamentul acestui stat si acestui partid, dar regulile legale trebuie sa le respectam si noi, ca PSD, si toti colegii nostri. Functia de presedinte al Consiliului National e o functie in cadrul partidului pe care nu ai cum sa o ai in acest moment", a spus Zgonea.

Retail jobs

El a mai aratat ca in momentul in care din punct de vedere juridic si moral Nastase poate sa revina in partid, bineinteles ca va fi reprimit.

"Este un fost coleg. Fiecarui om care pleaca de acolo si vine in lumea noastra trebuie sa-i urezi sanatate si sa-i dea Dumneazeu toate cele bune. Nu poti sa ai alta abordare, e o chestie umana, normala. (...) Pentru el important e sa fie alaturi de familie, de cei doi baieti si sotia domniei sale", a mai spus Zgonea.

Citeste si: Adrian Nastase, adus la Tribunalul Bucuresti, care va decide definitiv daca va fi eliberat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.