Basescu: "E o minciuna cheltuirea a 7 milioane euro pe deplasarile mele cu aeronava TAROM", citeaza MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca este "o minciuna" afirmatia ca bugetul de stat suporta anual 7 milioane euro costurile pentru aeronova TAROM Airbus A-130 inchiriata pentru deplasarile externe ale sefului statului.

Avionul prezidential, subiect de scandal intre Fenechiu si Basescu

"Mi s-a parut atat de necinstit faptul ca se spunea public: «cheltuim sapte milioane de euro pe an ca sa mearga presedintele cu el», cam acesta a fost mesajul. Pai, asta e o minciuna, avionul acela, atat costa intretinerea lui indiferent ce faci cu el. (...) Acel avion, in lipsa deciziei de a fi vandut, statea in hangar cu aceste costuri. Faptul ca atunci cand aveam deplasari il inchiria Presedintia ii mai aducea un ban, altfel costurile tot erau pentru acel avion", a spus presedintele.

El a subliniat ca "este nepermis" pentru presedintele Romaniei ca in timp ce este intr-o vizita externa sa nu se poata deplasa rapid in tara atunci cand este un dezastru natural sau alt eveniment deosebit pentru care trebuie sa semneze instituirea starii de urgenta.

De asemenea, el a aratat ca pe aeronava A-130 de la TAROM erau instalate sistemele de comunicatii speciale, care ii sunt necesare avand in vedere statutul de tara membra NATO a Romaniei si faptul ca oricand poate avea loc o criza majora la acest nivel.

"Eu am urmatoarea problema care tine chiar de exercitarea mandatului. Spre exemplu, daca in timp ce sunt la un Consiliu, Doamne fereste, in Romania apare un dezastru. Ce fac? Spun ca eu nu pot veni pentru ca astept la ora 20.00 cursa TAROM? Este nepermis pentru un presedinte care are atributiunile pe care le are Presedintele Romaniei", a afirmat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.