Premierul Victor Ponta le-a multumit, joi, europarlamentarilor liberali si social-democrati pentru ca au sustinut cauza Romaniei in cadrul dezbaterii legate de MCV din plenul Parlamentului European.

De asemenea, potrivit realitatea.net, Ponta i-a criticat pe eurodeputatii PDL pentru ca "au militat" impotriva cauzei tarii lor.

"Cred ca europarlamentarii romani liberali si social-democrati si-au facut datoria, au exprimat puncte de vedere, au abordat in dezbatere un mecanism care trebuie sa aiba ca scop imbunatatirea situatiei justitiei din Romania si nu doar o permanenta tinere la colt a Romaniei si Bulgariei. Ca un element specific Romaniei, voiam doar sa va informez ca in timp ce absolut toti europarlamentarii bulgari, fara nicio deosebire legata de grupul politic, au militat pentru cauza Bulgariei, la noi, europarlamentarii liberali si social-democrati au militat pentru cauza Romaniei si cei patru colegi de la PDL impotriva Romaniei", a declarat Ponta, dupa summitul Partidului Socialistilor Europeni.

Premierul a precizat ca s-a obisnuit cu acest lucru, dar a subliniat ca "suntem de rasul tuturor pentru ca nu se intampla foarte des ca niste europarlamentari, in mod constant in PE, sa lupte impotriva tarii lor. Aici, cei de la PDL au un record negativ si recunosc ca nu-i inteleg si, evident, ii dezaprob".

Citeste si: Ponta: Aderarea la Schengen nu mai e principalul nostru subiect de discutie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.