Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, considera ca notiunea de Dumnezeu sau cea de popor crestin nu ar trebui introdusa in Constitutie, deoarece "oamenii nu vor fi mai piosi daca-l trecem pe Dumnezeu" in actul fundamental.

In cadrul unui interviu la RFI Romania, Nichita a afirmat ca este un om credincios, dar nu crede ca ideea sinodului mitropolitan al Moldovei si Bucovinei ar trebui pusa in practica.

"Nu pentru asta ne-am propus noi sa modificam Constitutia (...). Dumnezeu, daca-l ai in suflet si daca stii sa mergi la biserica, sa-l regasesti si acolo si daca esti crestin, nu trebuie sa fie neaparat trecut in Constitutie. Credeti ca daca o sa trecem in Constitutie pe Dumnezeu, ceilalti o sa se opreasca fiecare pe strada, sa-si faca cruce, sa fie mai piosi sau sa fie mai smeriti? Eu cred ca poporul, daca-l lasam liber sa aleaga singur si sa mearga la biserica, asa cum a fost si pana acum, merge mai bine si mai linistit decat daca i se cere", a declarat Gheorghe Nichita la RFI Romania, potrivit realitatea.net.

De asemenea, primarul municipiului Iasi este de parere ca, desi majoritatea romanilor sunt crestini, in tara noastra sunt prezente si alte religii si introducerea notiunii de Dumnezeu in Constitutie ar fi incorecta pentru acestia.

"Suntem crestini in majoritate, in totalitate, aproape, dar nu poti sa-i ceri altuia care are o anumita optiune sa nu aiba", a mai adaugat Nichita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.