Candidatul la sefia PDL Monica Macovei a afirmat ca a fi in opozitie nu inseamna sa nu se faca nimic, asteptand ca partidul sa ajunga candva la guvernare sau sa ajunga un "partid-balama", ceea ce deja se intampla, si a spus ca ea propune ca PDL sa faca "opozitie reala, activa, in fiecare zi".

Europarlamentarul Monica Macovei si-a prezentat, marti, la Oradea, motiunea "Reformistii", afirmand ca isi doreste ca PDL sa faca "o opozitie reala", nu declaratii de apropiere fata de PNL, pentru ca altfel va fi un "partid-balama", transmite MEDIAFAX.

"A fi in opozitie nu inseamna ca stam si nu facem nimic, asteptand sa ajungem la guvernare candva sau sa ajungem un partid-balama, cum si eu cred si vad ca se intampla. Eu va propun ca facem aceasta opozitie activa si reala. Propunerea mea principala este sa facem opozitie reala, activa, in fiecare zi, pentru ca in acest moment nu facem opozitie, asa cum nici campanie electorala nu am facut. Eu nu stiu cum ati facut dumneavoastra aici, dar am vazut cum s-a facut in Bucuresti. Campania electorala s-a axat pe doua-trei conferinte de presa in fiecare zi si multe declaratii prin care cantau cantece de dragoste adversarului cu care trebuia sa ne luptam si anume PNL-ului. Nu poti sa faci nici opozitie si nici campanie electorala cand tu canti cantece de sirena adversarului", a spus Macovei.

Ea a sustinut ca motiunea si proiectul sau politic au in vedere ca PDL sa devina un partid "mare si modern", "pro-european si atlantist", mai ales ca in prezent Romania pare a se indrepta spre est.

"Trebuie sa ne uitam in viitor. Trebuie sa ne uitam si sa vedem ce vrem sa facem in viitor? Vrem sa facem o opozitie puternica si constructiva in primul rand pentru binele tarii. Pentru ca este evident, cel putin pentru mine, ca directia treptat-treptat nu mai este vest, ci se indreapta spre est. Sa stiti ca nu-i o gluma. Sa stiti ca pentru a ramane in UE si pentru a ramane in democratie trebuie sa te lupti zi de zi", a spus Macovei.

Ea a afirmat ca pentru ca PDL sa devina un partid mare si modern, trebuie acceptata diversitatea in partid.

"Daca incercam sa punem pumnul in gura unor personalitati care vin in partid, atunci nu vom deveni un partid mare si modern", a mai spus Macovei.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Ea s-a aratat in dezacord cu actualul presedinte al PDL, Vasile Blaga, care ar fi afirmat ca vrea sa reconstruiasca partidul "de la firul ierbii" pentru a reveni la putere in 2016, spunand ca pana atunci PDL trebuie sa castige si alegerile prezidentiale si pe cele pentru Parlamentul European.

"Momentele foarte importante care urmeaza sunt 2014. Eu il aud tot timpul pe presedintele partidului vorbind de 2016. Sigur, 2016 vrem sa ajungem la guvernare pe usa din fata, dar pana in 2016 avem un moment foarte important in 2014, pe care nu stiu de ce il trecem cu vederea. Avem alegerile europarlamentare, unde exista riscul, dupa cum ati auzit declaratiile celor de la PNL, exista contacte informale cu PPE si va confirm asta, vor sa ocupe dreapta si acasa, si pe plan european. Dreapta inseamna PPE in plan european, nu liberalii, liberalii sunt mai de stanga in Parlamentul European. Deci batalia pentru ocuparea culoarului de dreapta, care este al nostru, si in jurul nostru trebuie sa se creeze aceasta dreapta unita, va fi in 2014. Si tot in 2014 va fi marea batalie pentru Presedintia Romaniei. Ei, eu as vrea imediat dupa Conventia din 2013 sa pornim o procedura pentru desemnarea candidatului partidului la Presedintie", a spus ea.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Macovei l-a criticat pe presedintele PDL, Vasile Blaga, si pentru ca acesta a reactionat abia dupa trei zile dupa ce presedintele Traian Basescu "a obtinut cea mai mare crestere pentru Romania" la negocierea bugetului european.

"Nu se poate sa reactioneazi dupa trei zile, cand deja se discuta despre altceva. Eu stiu ca sunt acasa la presedintele partidului, dar pentru mine asta e o provocare si mai mare sa va conving sa votati cu reformistii", a afirmat Macovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.