Presedintele Traian Basescu propune Parlamentului si Guvernului un parteneriat pentru realizarea obiectivului de aderare la spatiul Schengen, el apreciind ca aceasta este "o datorie fata de romani".

"Va propun sa facem din aderarea la Schengen un obiectiv comun", le-a pus Traian Basescu parlamentarilor si premierului, transmite MEDIAFAX.

Presedintele a tinut sa ii asigure pe premier si pe parlamentari de dorinta sa "fara rezerve" de a avea un parteneriat care sa duca la succes in privinta aderarii la spatiul Schengen.

"Va asigur de dorinta mea fara rezerve de a avea un parteneriat care sa ne duca la succes. Avem nevoie si putem sa mutam frontiera UE pe Prut. Este cred o datorie a noastra fata de romani", a afirmat Traian Basescu.

El a subliniat ca, dincolo de doctrinele politice, intre fortele politice si institutiile centrale ale statului trebuie sa existe un parteneriat pentru atingerea interesului national privind aderarea la Spatiul Schengen, accesul in Zona euro si asigurarea unui stat de drept si modern.

"As spune ca cele trei elemente: stat de drept si stat modern, acces in Zona euro si acces in Zona Schengen sunt elemente in care nu putem avea contradictii, chiar daca avem pareri diferite unii despre ceilalti, chiar daca avem doctrine diferite. Sunt elemente de interes pentru toti romanii si nu cred ca aici incape doctrina politica, ci doar interesul national", a afirmat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.