Candidatul la sefia PDL Monica Macovei a declarat, luni seara, la Arad, ca daca va castiga alegerile interne va reforma partidul astfel incat sa elimine "ruptura" dintre baza partidului si conducere, sa acorde independenta filialelor, iar oamenii sa fie promovati pe merit.

Europarlamentarul Monica Macovei si-a prezentat, la Arad, motiunea "Reformistii", intr-o sala a Consiliului Judetean, fiind insotita de liderul judetean al PDL, Gheorghe Seculici, si de Adrian Papahagi, transmite MEDIAFAX.

In sala au fost prezente peste o suta de persoane, Seculici afirmand ca estimeaza ca au participat 70 la suta dintre cei 175 de delegati aradeni la Conventia Nationala a PDL.

De la prezentarea motiunii lui Macovei a lipsit Gheorghe Falca, primar al municipiului Arad, care este plecat din tara.

In fata delegatilor, Monica Macovei a reluat criticile la adresa actualei conduceri a PDL, despre care spune ca nu face suficienta opozitie fata de USL.

"Astazi nu exista opozitie din partea conducerii PDL. Avem o opozitie exclusiv tovaraseasca, cu declaratii de dragoste catre PNL. Vreau o opozitie reala, agresiva in sensul bun, indicand tot ce face rau, abuziv si impotriva intereselor Romaniei USL", a spus Macovei.

Ea a afirmat ca a luat decizia de a candida inca din luna decembrie, dupa alegerile generale, dupa ce a vazut ca "la un scor de 16 la suta presedintele partidului nu si-a dat demisia".

"E un gest care nu arata responsabilitate, onoare, care nu-ti da incredere ca aceasta conducere ne duce pe un drum mai bun", a spus Macovei.

Candidatul la sefia PDL a promis ca, daca va castiga, va reforma partidul pentru ca filialele sa aiba independenta in decizii.

"De ani de zile s-a creat o ruptura intre baza partidului si conducere. Eu as vrea sa-i consult periodic pe membrii simpli, sa-i intreb daca fac bine unele lucruri. Vreau independenta pentru filiale. Ele sunt ca o familie, trebuie sa fie lasate sa-si ia deciziile, sa-si stabileasca sefii. Sa nu se intervina de la BPN sau din conducerea partidului", a spus Macovei.

Citeste si:
Monica Macovei a provocat un grav accident în Constanța. Un bărbat...
Monica Macovei a provocat un...

Ea a promis ca oamenii vor fi promovati in partid si in functiile publice "pe baza de merit".

"Clientelismul politic este unul dintre motivele pentru care electoratul ne-a trimis in opozitie", a spus Monica Macovei.

Europarlamentarul a reluat ideea ca partidul trebuie sa-si stabileasca "imediat" dupa alegerile interne un candidat la Presedintia Romaniei, afirmand ca ar porni in acest demers de la consultarea membrilor PDL.

La randul sau, Adrian Papahagi a felicitat "cea mai performanta filiala PDL din tara", cea a judetului Arad, si a spus ca, "daca va castiga actualul presedinte al PDL (Vasile Blaga - n.r.), multi aflati de partea cealalta se gandesc ca vor fi exlusi, schimbati sau persecutati".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.