Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la o dezbatere pe tema revizuirii Constitutiei, ca desi nu toate articolele din Legea Fundamentala vor fi revizuite, exista o deschidere totala catre orice propunere privind orice articol.

"Desi nu toate articolele Constitutiei vor fi revizuite, exista o deschidere totala catre orice propunere privitor la orice articol. Exista preocuparea la nivelul acestei Comisii (Comisia parlamentara de revizuire a Constitutiei, n.r.) de a nu rata prilejul unei ample constructii care sa raspunda tuturor problemelor de actualitate si de viitor", a spus Antonescu.

El a precizat ca nu se doreste a se cadea in capcana de a reduce revizuirea Constitutiei la subiecte pasionante din punct de vedere mediatic, cum ar fi atributiile presedintelui.

"Constitutia nu se face pentru a clarifica raportul intre doi demnitari, presedinte - premier, nu se face pentru viitorul presedinte, pentru actualul sau viitor premier, nu se face doar pentru politicieni si viata politica. Constitutia se face pentru cetateanul roman", a spus Antonescu.

Citeste si: Antonescu, despre Constitutie: Nu va fi revizuita impotriva lui Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.